Kurs-översikt
Kursöversikt: Lösningar för en farlig omgivning

Vi lever i en riskabel värld, en farlig omgivning. Tittar man på nyheterna på tv eller läser dagstidningen så utsätts man för en daglig diet av rån, våldtäkter, kravaller, mord, eldsvådor, jordbävningar, översvämningar och hungersnöd.

Oroas du av vad som händer omkring dig? Känner du dig hjälplös och oförmögen att kontrollera dessa händelser? Känner du dig till och med rädd ibland?

På den här kursen med medföljande kurshäfte granskar L. Ron Hubbard noggrant det här fenomenet med en farlig omgivning, och tillhandahåller metoder som inte bara kommer att hjälpa dig att komma över din rädsla, utan gör det möjligt för dig att hjälpa andra. När den tillämpas i bred skala, får denna information till stånd ett enormt lugnande inflytande och möjliggör för folk att leva lyckligare liv. När den används på individuell basis – av dig – kommer den att förbättra livet för din familj, dina vänner och bekanta.

Börja nu >>
Specifikt för kursen

Lätt att studera

Denna kurs är uppbyggd steg-för-steg, med en följd av läsuppgifter, essäer och praktiska övningar.

Innan du börjar skapar du ditt eget personliga konto på frivilligpastorernas webbplats. När du har loggat in kommer programmet online att leda dig genom varje steg av kursen till ett fullständigt slutförande, med allt kursmaterial som tillhandahålls från frivilligpastorernas webbplats.

Kursens längd

3 till 4 timmar Du kan dock göra kursen i din egen takt. Med andra ord, den är inte tidsbestämd. Kursen är vår gåva till dig, kostnadsfritt.

Material

Häfte: Lösningar för en farlig omgivning

eller Scientologi-handboken

Ditt kursmaterial finns också integrerat i kursen online. Med andra ord, när du en gång loggat in, kan du läsa material från programmet för kursen online alltefter som du gör varje steg. Vi rekommenderar dock att du laddar ner häftet kostnadsfritt eller köper det för att granska det och kunna gå till det när du inte är inloggad i kursprogrammet.

Kursledning

Genom hela din kurs kommer du att få handledning från din personliga kursledare online, som kommer att hjälpa och se till att du förstår och får ut så mycket som möjligt från kursmaterialet. Slutresultatet är att du är fullt kapabel att tillämpa de uppgifter som finns däri. Om du har några ytterligare frågor, kontakta oss här.

Betygsskala

Varje uppdrag du skickar in betygsätts av din kursledare. I händelse av att någon av dina uppgifter behöver korrigeras kommer din kursledare att skicka dem tillbaka till dig med anvisningar om vad du ska gå igenom och korrigera.

Kursfullbordande

Efter du avslutat får du ett tryckt diplom per post.

Hjälp

Tjänsterna på våra kurser online finns alltid tillgängliga för dig. Närhelst du behöver hjälp med dina kursuppgifter, tveka inte att kontakta din kursledare online, som du kan nå genom att använda knappen”Behöver du hjälp?” på ditt kursprogram online,Börja nu >>
Framgångs-berättelser

”Jag var förvånad över den lugnande effekt informationen i denna kurs hade på mig. Jag brukade oroa sig för nyheter och vad jag läste i tidningen. Jag har, genom att lära mig det som var i kursen och använda det för att minska på hotet, framgångsrikt fått lugn och ro för mig själv och min familj. Jag använder information från avsnittet om ’konfront’ varenda dag på jobbet och folk är förbluffade över min förmåga att hantera min arbetsbelastning.

De här grejerna är ovärderliga. Jag skulle rekommendera att den här informationen sprids vitt och brett. Det har gjort mitt liv bättre så ofta som jag har använt den och jag vet att det skulle göra det samma för andra!” – D.T.


”Det är otroligt hur mycket tjafs det finns därute som talar om för människor hur de ska känna sig. Nyheterna på tv och i tidningar är fulla av ’skrämmande’ sensationella berättelser som får folk att bli rädda och dystra i hågen.

Jag tog till mig rådet i häftet och har inte läst en tidning eller tittat på tv-nyheterna på en vecka, och det är anmärkningsvärt! Sedan jag började detta ’experiment’ har jag varit mer glad till mods och har faktiskt sovit bättre och har inte blivit deprimerad. Innan jag började, läste jag två eller tre tidningar om dagen, och min tv-kanal stod i princip på nyhetskanalerna hela dagen. Man skulle kunna säga att jag var nyhetsnarkoman – jag var deprimerad, saknade motivation och sov dåligt.

Istället för att läsa tidningen läser jag nu något från Dianetik eller Scientologi, eller något som är andligt uppbyggligt för mig. Vad tv anbelangar så slår jag knappt på den under dagen, och på kvällen tittar jag på mina favoritprogram utan all hysterin från nyheterna!

Jag insåg aldrig hur mycket alla dåliga nyheter påverkade mig, men nu känner jag mig energisk och full av liv!

Tack Scientologi och L. Ron Hubbard, världen behöver er visdom. Jag kommer att lära mig mer, så jag kan hjälpa människor – ni kan räkna med mig.” – M.G.

Börja nu >>
Varför ska man göra denna kurs?

Orolig över hur det är i världen?

Finner du dig själv att du besväras av vad som händer runt omkring dig? Känner du dig hjälplös och oförmögen att kontrollera dessa händelser? Är du ibland till och med rädd?

Ett utmärkt exempel är hur tv översvämmar samhället med en flod av nyheter om det senaste kriget, brottslighet och ond bråd död, det spelar ingen roll hur avlägset det är.

Genom att förstå varför vissa individer pumpar ut så mycket hot och faror i världen som de överhuvudtaget kan, kommer du att förstå hur du kan bli av med dina rädslor.

Du kommer att lära dig enkla tekniker som du kan använda, både för din egen skull och för dina vänners, för att minska på det skenbara hotet från den värld som omger dig. Genom att känna till denna information kan man bli lyckligare, lugnare, mer aktiv och förbättra sin hälsa, sitt välbefinnande och sin sinnesfriskhet.

Ta reda på:

  • Varför vissa människor är oförmögna att uppnå sina drömmar
  • Vilka ”köpmän i kaos” är och hur de påverkar ditt liv negativt
  • Sätt med vilka man kan hantera känslan av att vara överväldigad
  • Varför sådant som lugnar ner omgivningen motarbetas
Börja nu >>