Scientologys katastrofhjälpsteam hjälper till att gräva fram Quito efter ett förödande jordskred

QUITO I ECUADOR
7 februari 2022

Scientology Volontärerna från Ecuador arbetar med räddningsarbetare och städteam för att hjälpa staden att återhämta sig.

Scientology Volontärerna i Quito i Ecuador rycker ut för att ge hjälp efter det förödande jordskredet 1 februari.

Den värsta nederbörden på nästan 20 år orsakade ett jordskred som svepte fram över Quitos stadsdelar La Gasca och La Comuna mellan 31 januari och 1 februari. En störtflod av vatten, gyttja, sten och bråte störtade nedför sluttningarna till Pichincha-vulkanen och välte omkull hus och dödade 24 människor. Vågor av gyttja lyfte motorcyklar och bilar och svepte bort dem.

Scientology Volontärerna samordnar sina hjälpinsatser med tjänstemän, Los Topos Aztecas sök- och räddningsfrivilliga, hjälporganisationer och andra ideella organisationer.

Scientology Volontärerna samordnade sina aktiviteter med tjänstemän, katastrofhjälpsspecialisterna Los Topos Azteca och annan räddningspersonal som arbetar för att hjälpa de som drabbats av katastrofen.

När hela området uppslukades av lera grep Scientology Volontärerna i sina klargula T-shirts tag i skyfflar och arbetade med städpersonal för att röja vägarna.

Scientology Volontärer lastar av och levererar förnödenheter.

De delade ut kläder som donerats av en lokal fabrik till familjer som förlorat sina ägodelar under katastrofen. De tog med sig donerad mat och förnödenheter till offer och räddningsarbetare.

Scientology Volontärerna i Ecuadors huvudkontor är Scientology Kyrkans mission i Quito.