Scientology Volontärerna: En hjälpande hand gör jultiden ljus

BUDAPEST I UNGERN
29 december 2021

Scientology Volontärer från Scientology Kyrkan i Budapest arbetar med andra ideella organisationer för att göra jultiden speciell för behövande.

I flera veckor innan julen var den klargula skåpbilen som tillhör Scientology Kyrkans Volontärer i Budapest ute på vägen, full av donationer. På grund av sina välgörenhetsinsatser sedan mars 2020 är volontärerna mycket väl medvetna om de ekonomiska utmaningar som pandemin har skapat, så de ville se till att jultiden skulle vara speciell för ungdomar som de har träffat genom sitt volontärarbete.

Scientology Volontärerna med sina kundvagnar fyllda med mat och julklappar till ett barnhem.

De inledde julverksamheten med ett besök i staden Debrecen, där Stiftelsen för barnens hopp tar hand om personer med funktionsnedsättningar och kroniska sjukdomar. De kom med julgåvor till barnen och hållbar mat för deras familjer. Detta inkluderade konserverad mat, mjölk, matlagningsolja, ägg, potatis, lök och två pallar med rengöringsartiklar och hygienprodukter. Stiftelsen för barnens hopp delade sedan ut förnödenheterna till familjer för att hjälpa dem att klara sig igenom dessa svåra tider.

Under hela december fylldes Scientology Volontärernas klargula skåpbil med donationer för att göra julen speciell för behövande familjer.

Genom att arbeta med en annan välgörenhetsorganisation – NOE – samlade Scientology Volontärerna in och delade ut mat, leksaker och kläder till behövande familjer. Och de donerade allt som behövdes för en fantastisk julmiddag för ett barnhem i Budapest.

De skaffade dessutom munskydd och handskar till ERGO-ambulansföretagets personal, som de har gjort välgörenhetsarbete med under de senaste 21 månaderna.

Scientology Volontärernas huvudkontor i Ungern är Scientology Kyrkan i Budapest, vars nya hem invigdes 2016 av mr David Miscavige, religionen Scientologys kyrklige ledare.

Scientology Kyrkans program för Scientology Volontärerna är en religiös social tjänst som skapades i mitten av 1970-talet av Scientologys grundare L. Ron Hubbard.

Familjer köar för att få donationer av mat och julgodsaker för att göra jultiden speciell för sina familjer trots ekonomiska utmaningar.

En Scientology Volontärs uppdrag är att vara ”en person som hjälper sina medmänniskor på frivillig basis genom att återställa syfte, sanning och andliga värden till andras liv”. Deras trosbekännelse: ”En Scientology Volontär blundar inte för tillvarons smärta, ondska och orättvisa. Istället har han utbildats för att hantera dessa saker och hjälpa andra att uppnå lättnad och även ny personlig styrka.”

För mer information, besök den interaktiva tidslinjen på Scientologys webbplats 20/21: En titt tillbaka och en titt på framtiden.